Седам оптужених споразумно признало кривицу за фалсификовање новца

Aгенције
Седам оптужених споразумно признало кривицу за фалсификовање новца

Сарајево - Седам лица оптужених за фалсификовање новца споразумно је признало кривицу у Тужилаштву БиХ.

У складу са споразумом, тужилац је сагласан да Суд БиХ првооптуженом Мирсаду Ћеримовићу изрекне затворску казну од једне године и три мјесеца, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ријаду Палићу предложена је казна затвора од осам мјесеци, а Адмиру Пашићу условна казна затвора од двије године, која се неће извршити уколико оптужени у периоду од пет година не изврши ново кривично дјело.

Расиму Дурићу предложена је условна затворска казна од једне године, која се неће извршити ако оптужени у периоду од пет година не изврши ново кривично дјело, а Сенаиду Нухановићу условна казна затвора од једне године, која се неће извршити уколико у периоду од три године не изврши ново кривично дјело.

Нермину Ходаловићу и Суљи Ајкићу, такође, су предложене условне затворске казне од једне године, која се неће извршити уколико оптужени у року од три, односно двије године не изврше ново кривично дјело.

Предложене казне су у складу са улогама оптужених у извршењу кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Оптужени се терете да су у више објеката на подручју Унско-санског кантона стављали у оптицај фалсификоване новчанице у апоену од 50 КМ, које је израђивао првооптужени Мирсад Ћеримовић.

Овим споразумом оптужени потврђују да су упознати о садржају оптужнице Тужилаштва БиХ, те да изјаву о признању кривице дају добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора.

Потписивањем споразума о признању кривице оптужени су се обавезали да ће свједочити о свим чињеницама које су им познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, саизвршиоцима и саучесницима у извршењу кривичних дјела за које их терети оптужница.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана