Седам година затвора због метка попу у главу

Небојша Томашевић
Седам година затвора због метка попу у главу

Добој - Драженко Ковачевић из Бањалуке осуђен је у добојском Окружном суду на седам година затвора због пљачке породице свештеника Саве Тодоровића (56) из Календероваца код Дервенте којег је том приликом хицем из пиштоља ранио у главу.

Према пресуди, разбојништво је почињено 31. маја 2012. године. Са Ковачевићем су у пљачки породице Тодоровић учествовали и Радомир Кењић и Предраг Јовановић.

Јовановић је због овог разбојништва осуђен на шест година робије. У пресуди се наводи да су они тога дана око 22.30 часова "голфом 2" дошли до куће Тодоровића у дервентском селу Календеровци. Јовановић је остао у аутомобилу да чува стражу, док су Ковачевић и Кењић на главу навукли фантомке и ушли у кућу. Одмах су напали Саву који је лежао на кревету у дневном боравку и затражили паре. Када им је рекао да нема новца, Кењић га је најприје ударио у главу пиштољем, а потом наставио да га туче по тијелу. За то вријеме Ковачевић је отишао у собу и везао Савину супругу Јелицу, а затим се вратио у дневни боравак гдје је био поп Саво, те је у несесеру пронашао 4.000 марака које је узео. У том моменту Јелица, која је некако успјела да се одвеже, ушла је у дневни боравак. Ковачевић ју је бацио на под и лакше повриједио. Након тога је пришао Сави и пуцао му у главу, послије чега су пљачкаши побјегли.

Ковачевићу је у изречену казну урачунато вријеме проведено у притвору од 6. октобра 2015. године па надаље. Након изрицања пресуде њему је продужен притвор.

Свештеник Тодоровић се опоравио од тешких повреда и након тога због овог чина је напустио Дервенту.

Осуђеном Јовановићу добојски Окружни суд у казну изречену за пљачку породице Тодоровића урачунао је и пресуду Окружног суда у Бијељини од 15 година. Након тога изречена му је јединствена казна од 20 година робије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана