Седам година робије због убиства пријатеља

Небојша Томашевић
Седам година робије због убиства пријатеља

Бањалука - Јасмин Илијић (23) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на седам година затвора због убиства свог познаника и пријатеља Мустафе Ликића из Санског Моста.

Пресуди је претходило признање кривице пред судијом за претходно саслушање. Према пресуди, Илијић се 29. маја ове године потукао с Ликићем испод зидина тврђаве Кастел на лијевој обали Врбаса у Бањалуци. Тучи је претходила свађа, а током туче Илијић је снажним ударцем оборио Ликића на земљу. Несрећни младић је приликом пада главом ударио у камен и онесвијестио се. Након тога Илијић је Ликића, док је онесвијештен лежао на земљи, ногом ударио више пута у главу. Након премлаћивања, Илијић је жртву, која је била у несвијести, одвукао и бацио у Врбас. Ликић се утопио, а његово тијело пронађено је 10. јуна у близини Липовачке улице у бањалучком насељу Лазарево. Тијело су пронашли рибари који су обавијестили полицију.

Пошто је Врбас избацио леш, полиција је обавила увиђај и у први мах сумњало се да је ријеч о самоубиству, о чему је тада и обавијештена јавност. Међутим, даљом истрагом бањалучка полиција је дошла до доказа да је, ипак, ријеч о убиству, због чега је ухапшен Илијић. Током истраге је утврђено да повреде које је Ликић задобио током туче нису биле смртоносне и он би највјероватније преживио да га Илијић није бацио у воду. Ликић је живио у Санском Мосту и често је долазио у Бањалуку. Оптужени Илијић се тренутно налази у притвору који му је продужен по рјешењу Окружног суда Бањалука након изрицања пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана