Савић оптужен за тешко убиство оца и баке

Н. Т.
Савић оптужен за тешко убиство оца и баке

Бањалука - Против Луке Савића (20) из Доњих Кладара код Српца, који се терети да је убио оца Слободана (53) и баку Мару Савић (78), бањалучко Окружно тужилаштво подигло је оптужницу.

Двоструко убиство почињено је 18. фебруара ове године. Тужилаштво је затражило и продужење притвора Савићу, а заједно са њим за ово тешко убиство оптужен је и малољетник Д. М. (16), против којег се води одвојен поступак.

Из бањалучког Окружног тужилаштва, не откривајући идентитет малољетника, саопштено је да је против њега Основном суду у Градишци предложено изрицање васпитних мјера затворског типа и продужење притвора.

Непосредно послије злочина извор из истраге је испричао да је прво убијена Мара 18. фебруара око 22.30 часова испред породичне куће, а потом су путем телефона позвали Слободана да и он дође. Када је Слободан дошао аутомобилом кући, они су запуцали према њему и нанијели му прострелне ране по ногама. Иако рањен, Слободан је успио да допуже до куће, али су оптужени дошли до њега и пуцали му у главу.

Тијела убијених Слободана Савића и његове мајке Маре Савић пронашла је полиција дан послије убиства у њиховој породичној кући у Доњим Кладарима код Српца.

Послије убиства оптужени су узели Слободанов аутомобил "рено лагуна" и побјегли у непознатом правцу. Приликом хапшења полиција је у возилу пронашла аутоматску пушку на којој су били отисци починилаца.

Осим за тешко убиство, Лука Савић је оптужен и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана