Сарајево: Одгођено суђење за злочин над Србима

СРНА
Сарајево: Одгођено суђење за злочин над Србима

Сарајево - Суђење Аземину Садиковићу за злочин почињен на подручју Хаџића над српским цивилима одгођено је четврти пут пред Кантоналним судом у Сарајеву, због недоласка свједока одбране.

Новица Милошевић, Саид Ризвић и Салкан Халваџија требало је да свједоче у корист Садиковића који је оптужен да је као припадник оружаних снага тзв. Републике БиХ у мају 1992. године у селу Касатићи убио четири цивила српске националности.

Предсједавајући Судског вијећа Јасенко Ружић рекао је да је одбрана ступила у контакт са свједоком Новицом Милошевићем и да је он изразио страх од доласка на суђење у Сарајево, преноси Бирн.

"Одбрана ће поново контактирати овог свједока. Свједок Саид Ризвић живи у Загребу и држављанин је Хрватске и он је изјавио да би доласком на суд трошио своје вријеме. Овај свједок ће бити позван поново", рекао је Ружић.

Он је додао да трећи свједок Салкан Халваџија живи у САД и да постоји могућност да у септембру дође у БиХ. Уколико не дође, одбрана је најавила да ће одустати од овог свједока.

Ново рочиште заказано је за 3. октобар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана