Самиру Аљукићу три године затвора

Срна
Самиру Аљукићу три године затвора

Тузла - Самир Аљукић, бивши полицијски комесар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона, осуђен је данас у првостепеном поступку пред Општинским судом Тузла на јединствену казну затвора од три године.

Аљукић је осуђен због злоупотребе положаја или овлашћења, противзаконитог посредовања и изнуде, саопштено је на порталу Општинског суда Тузла.


Бившем полицијском службенику МУП-а Тузланског кантона Аднану Ђуловићу Општински суд Тузла изрекао је јединствену казну затвора од једне године.

Ђуловић је осуђен због злоупотребе положаја или овлашћења, примања дара и других облика користи.

Аљукићу и Ђуловићу у казну затвора биће урачунато вријеме које су провели у притвору. Они су ухапшени у акцији Федералне управе полиције 15. маја прошле године.

Тада су са њима ухапшени и командир Специјалне полиције МУП-а Тузланског кантона Јасмин Куртић и полицајац Ведран Матовић, који су признали кривицу пред надлежним судом те пристали да свједоче против Аљукића у судском процесу.

Оптужницу против Аљукића и Ђуловића поднијело је Кантонално тужилаштво у Тузли у августу 2015. године, а допунило је и у финалној верзији предало надлежном суду у марту ове године, због сумње да су злоупотријебили положај или овлашћење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана