Шакић купио украден пиштољ

Небојша Томашевић
Шакић купио украден пиштољ

Бањалука - Синиша Шакић (28) звани Кинез негирао је у бањалучком Основном суду да је знао да је пиштољ који је купио у августу 2008. године био украден.

Шакић је у суду рекао да се не осјећа кривим за кривично дјело прикривање. Према наводима у оптужници, једној од осам колико их је бањалучко Окружно тужилаштво подигло против Шакића, он се терети да је у августу 2008. године купио пиштољ “црвена застава” калибра 7,65 милиметара иако је знао да је украден.

Наводи се да је тај пиштољ власништво Ж. Д. из Трна код  Лакташа и да је украден 11. августа 2008. године. Овај пиштољ полиција је пронашла 9. октобра 2008. године у  Шакићевом БМЊ-у приликом контроле у бањалучкој улици Стевана Булајића.

Шакића бањалучко Окружно тужилаштво у осам оптужница терети за кривична дјела: тешка тјелесна повреда, насилничко понашање, угрожавање безбједности, тјелесна повреда, прикривање, изазивање опште опасности, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, угрожавање јавног саобраћаја. Он је раније негирао кривицу за кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и изазивање опште опасности.

Према оптужници коју је негирао, Шакић се терети да је 27. фебруара 2010. године из аутоматске пушке пуцао на “ауди” у којем су били Славиша Ћулум и Дејан Костић. У овом обрачуну нико није рањен, а сви учесници су били приведени, али су послије испитивања по налогу дежурног тужиоца пуштени на слободу. Против Шакића се води и истрага да је из аутоматске пушке покушао да убије Ћулума 1. марта у бањалучкој Карађорђевој улици, у насељу Лауш. Тада је ранио у раме Славишу Ћулума. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана