Садиковићу три године због паљења камиона

Aгенције
Садиковићу три године због паљења камиона

Сарајево - Анес Садиковић познат као Краљ текстила осуђен је у Општинском суду у Сарајеву на три године и три мјесеца затвора јер је 2007. године наручио паљење камиона фирме "Ургент", у којем се превозила текстилна роба из Турске.

У казну затвора биће урачунато вријеме које је Садиковић провео у притвору.

Према пресуди, Садиковић је у мају 2007. године, ради застрашивања и реализације пријетњи, дошао у угоститељски објекат "Киборг" и Рамизу Делалићу Ћели, који је послије убијен, понудио 20.000 марака за сваки запаљени камион фирме "Ургент", чији је власник Исмет Хајдарпашић. Он је Делалићу предао цедуљицу на којој су били исписани подаци о возилима, као и опис правца кретања камиона.

Истог дана у 21.30 часова, Дино Чехајић, Алдин Хајдаревић и још једна непозната особа пратили су камион који се кретао из правца Рогатице према Сарајеву. У камиону су се налазили возач Мирсад Чаушевић и помоћни возач. На Лапишници надомак Сарајева камион је посут бензином и запаљен. Изгорјела је роба у вриједности од 45.350 марака.

Чехајић, који је склопио споразум о признању кривице и Хајдаревић, свједок покајник у овом случају, након што су обавили посао, обавијестили су Делалића о запаљеном камиону, а он је даље информацију о паљевини прослиједио Садиковићу, који је поново дошао у "Киборг" и донио раније договорени износ новца.

Анес Садиковић је привођен прошле године у оквиру акције "Бос" због сумње да је починио кривична дјела организовани криминал, пореску утају, прање новца и царинску превару. Садиковић, који је успоставио монопол на увоз кинеске робе, сумњичи се да је царинским малверзацијама оштетио буџет за око 300 милиона марака.

Мирослављево јеванђеље поново изложено

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана