Са два ножа Ступар избо тројицу комшија

Небојша Томашевић
Са два ножа Ступар избо тројицу комшија

БАЊАЛУКА - Стефан Ступар (21) из Шипова је са два ножа у рукама избо нас своје комшије: Мирка Јовића (55), Зорана Малиновића (53) и мене. Када је на нас кренуо псовао нам је мајку!

То је јуче у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Ступару, изјавио свједок тужилаштва и једно од лица које је оптужени Ступар повриједио Миладинко Савичић (42).

Осим Ступара, којег оптужница терети за покушај убиства и наношење повреда, у овом случају оптужен је и његов очух Бојан Малиновић (51) којег терете за учествовање у тучи.

Савичић је у суду испричао да се све десило 27. августа прошле године испред куће Зорана Малиновића у Драганић Подовима код Шипова.

- Пекле су се печенице и било нас је више. Ступар и његов очух Бојан Малиновић дошли су око 19 часова. Био сам мало даље и видио сам да се они нешто свађају с Мирком Јовићем. Бојан Малиновић је гурнуо Јовића који је био пијан и он је пао. Отишао сам по Јовића и увео га у просторију испод  куће Зорана Малиновића. Убрзо је дошао Ступар и тражио пиво, а кад је Зоран изашао напоље и  рекао да нема пива, он нам је опсовао мајку. У том тренутку пришао је Зорану у намјери  да га удари - испричао је Савичић.

Додао је да је покушао да их раздвоји, али је пришао Бојан и  лопатом у главу ударио Зорана те га оборио.

- Замахнуо је да га удари опет па сам ухватио за лопату. Док смо се ми отимали око лопате, Ступар је отишао до возила и узео два ножа. Онда сам осјетио убод. Побјегао сам, али сам видио како убада Јовића који је кренуо ка њему и Зорана који је устао са земље и почео да бјежи - испричао је Савичић.

Вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић је  казао да је Јовић имао тешке тјелесне повреде, а да је Савичић преживио само пуком срећом  јер је задобио  рану од 13 центиметара у близини срца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана