Рођака усмртио са четири хица

Небојша Томашевић
Рођака усмртио са четири хица

Бањалука - Мирко Радош (39) из Новог Града убио је стричевића Момира Радоша (54) са четири хица испаљена са удаљености веће од два метра, а на његовим рукама пронађени су трагови барута.

Ово су јуче у наставку суђења Мирку Радошу у бањалучком Окружном суду казали вјештаци тужилаштва Жељко Каран и Ђорђе Оџаковић.

Каран је појаснио да је Момир задобио пет прострелних рана по ногама, а погодила су га четири хица.

- Утврђено је да је један хитац начинио двије ране, а прави узрок смрти је масивно искрвављење из артерија које су разорили испаљени пројектили - рекао је Каран.

Вјештак Оџаковић је објаснио да је вјештачењем утврђено да је оптужени на рукама имао 12 барутних честица.

- Вјештачењем одјеће убијеног Момира Радоша на њој нису пронађене барутне честице. То, с обзиром на то да је према оптужници он погођен из пушкомитраљеза М-72, указује да је на њега пуцано са даљине веће од 2,3 метра - објаснио је Оџаковић.

Вјештак неуропсихијатар Мирко Николић казао је да је оптужени у вријеме почињења дјела био у стању битно смањене урачунљивости због јаког афекта. Вјештак Веселка Бјелаковић је казала да је оптужени у вријеме почињења убиства био тријезан.

Према оптужници, Мирко Радош је рођака Момира усмртио 17. октобра прошле године хицима из пушкомитраљеза. Испалио је у Момира неколико хитаца који су га погодили у ноге. Од тежине повреда Момир је искрварио насмрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана