Рођака убио због сјече шуме

Небојша Томашевић
Рођака убио због сјече шуме

Бањалука - Мирко Радош (39) из Новог Града убио је свог стричевића Момира Радоша (54) због свађе око права на коришћење заједничке шуме, а у вријеме убиства био је у стању битно смањене урачунљивости у афекту.

Ово је речено на почетку суђења Мирку у бањалучком Окружном суду, а Радошов адвокат Миодраг Малић је истакао да је утврђено да је његов брањеник пуцао у стању афекта и истакао да сматра да је овдје ријеч о убиству на мах, а не тешком убиству.

Отац убијеног Момира, Богдан Радош је испричао да су се његов син и Мирко спорили око права на сјечу и коришћење заједничке шуме зване Мачковац у мјесту Кршље код Новог Града.

- Свађали смо се и прије, али то се превазилазило. Нико се овоме није надао. Тог дана син и два радника пилали су дрва које је он раније посјекао у шуми у близини куће. Мирко је  приговарао да су дрва исјечена у његовом дијелу шуме. Момир му је  предлагао да он заузврат исијече исто толико дрва у његовој шуми, али он није пристао - казао је Богдан.

Додао је да је у вријеме убиства видио оптуженог како пролази с пушком према мјесту гдје Мирко сијече дрва те да је убрзо чуо и рафал.

- Знао сам да је пуцао на мог сина. Када се вратио питао сам га "убили га", он је рекао само да и отишао. Убрзо је стигла полиција и одвела га - рекао је Богдан.

Према оптужници Мирко Радош је рођака Момира усмртио 17. октобра прошле године хицима из пушкомитраљеза. Испалио је у Момира неколико хитаца који су га погодили у ноге. Од тежине повреда Момир је искрварио на смрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана