Роберт Стијаковић страховао од оца

Небојша Томашевић
Роберт Стијаковић страховао од оца

Бањалука - Роберт Стијаковић (26) из Кочићева код Градишке, који је оптужен да је наговорио пријатеља Данијела Дујића (26) да убије његовог оца Радована Стијаковића (49), био је битно смањено урачунљив у вријеме када је почињено ово тешко кривично дјело.

Ово је казала вјештак одбране неуропсихијатар Нера Зивлак-Радуловић на наставку суђења Стијаковићу и Дујићу у бањалучком Окружном суду.

Она је појаснила да су Стијаковићеве способности да схвати значај дјела и управља поступцима биле битно смањене.

- Оваквом стању је допринијела стална емотивна напетост Стијаковића проистекла из конфликата, као и афекат страха од оца - рекла је Зивлак-Радуловић.

Адвокат оптуженог Стијаковића Милан Романић казао је да овај налаз потврђује да је оптужени страховао од оца и да је то истина.

- То иде у прилог тези да ово дјело он није починио из користољубља, што му је оптужницом стављено на терет - рекао је Романић.

Према оптужници, Роберт Стијаковић је из користољубља 19. јануара у кафани "Казабланка" у Кочићеву код Градишке наговорио Дујића да убије његовог оца Радована. Роберт је оптужен и за недозвољено држање и промет оружја или експлозивних материја јер је набавио и скривао аутоматску пушку којом је почињено убиство. У оптужници се наводи да је Дујић 22. јануара дошао у близину куће Стијаковића око 22 часа, те испалио рафал из аутоматске пушке кроз прозор и усмртио Радована, који је сједио у трпезарији за столом. Дујић је тада побјегао до своје куће и пушку сакрио у бетонски пропуст за воду, а одјећу са себе запалио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана