Разговарали о продаји ракије, а не дроге

Небојша Томашевић
Разговарали о продаји ракије, а не дроге

Бањалука - Свједок одбране Драган Шутиловић изјавио је у бањалучком Окружном суду да је путем телефона са оптуженим за трговину дрогом Владимиром Поповићем разговарао о продаји ракије.

Тужилаштво је раније представило разговоре између оптужених и њихових саговорника те истакло да се ту ради о продаји дроге, а да су разговори били шифровани. Поповићев адвокат Зоран Јошић је казао да је због тога и позван свједок Шутиловић да се докаже да то није тачно.

Осим Поповића, за трговину дрогом оптужен је и Енес Џанић.

Свједок Шутиловић током суђења јуче је још истакао да се бави производњом ракије и да је мислио да Поповић, који је радио као конобар, може да нађе купце за ракију. Његовим саслушањем одбрана Поповића завршила је извођење доказа.

Бранилац оптуженог Џанића адвокат Душка Богојевић у судски спис уложила је неколико материјалних доказа. Она је најавила вјештачење Џанићевог потписа на потврдама о стварима одузетим у претресу његове куће, јер Џанић тврди да их он није потписао. Између осталог, Богојевићева је суду приложила посједовни лист о имовини Џанићевог оца. Како је рекла, тиме доказује да пијесак у коме је нађена дигитална вага и дрога није на Џанићевом посједу.

Раније су инспектори ЦЈБ Бањалука изјавили да су у пијеску код куће коју је користио Џанић пронашли двије врећице хероина и дигиталну вагу. Џанића и Поповића тужилаштво терети да су набављали и продавали хероин зависницима на подручју Бањалуке. Ухапшени су 3. децембра прошле године у наставку акције "Чистач 2", а том приликом заплијењен је 51 грам хероина и око 1.400 разних таблета које имају и наркотичка својства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана