Разбојнику потврђене двије године затвора

Небојша Томашевић
Разбојнику потврђене двије године затвора

Бањалука - Пресуда Далибору Рачићу (26) из Градишке, којом је у бањалучком Окружном суду осуђен на двије године затвора због разбојништва, постала је правоснажна након што је Врховни суд одбио жалбу његовог браниоца.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је суд потврдио првостепену пресуду након што је размотрио жалбу Рачићевог браниоца, којом је тражио да се ослободи трошкова судског поступка.

Деспотовићева је истакла да је вијеће суда одбило жалбу Рачићевог адвоката као неосновану.

Према наводима у пресуди, Рачић 13. септембра 2012. године, пријетећи ножем, опљачкао пицерију "Актрос" у Новој Топли, код Градишке, из које је украо 2.500 марака.

У пресуди се наводи да је он тога дана око 23.30 часова, с фантомком на глави, ушао у пицерију "Актрос" и дошао до рецепције, гдје је била радница Ружица В., којој је испод врата ставио нож са оштрицом дужине 17 центиметара.

Од ње је затражио новац, уз пријетњу да ће је повриједити. Ружица је из страха отворила ладицу у столу, из које је Рачић сам узео новчаник и касу с новцем. Затим је побјегао у непознатом правцу.

Рачић је у октобру прошле године у бањалучком Окружном суду осуђен на двије године затвора, након што је закључио споразум о признању кривице са Окружним тужилаштвом Бањалука.

Рачић је до сада био неосуђиван, незапослен је и није ожењен. Он је на суђењу рекао да се каје због дјела које је починио и да то неће поновити.

Приликом хапшења од њега је одузет опљачкани новац, који је смјештен у судски депозит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана