Разбојнику двије и по године робије

Небојша Томашевић
Разбојнику двије и по године робије

Бањалука - Вијеће бањалучког Окружног суда прихватило је Споразум о признању кривице који је оптужени за разбојништво Борис Ромањски (20) из Прњавора закључио са Окружном тужилаштвом у Бањалуци.

Споразумом је предвиђено да Ромањски буде осуђен на двије године и шест мјесеци затвора. Објаву пресуде предсједник судског вијећа Олга Патнић заказала је за данас.

Ромањски се терети да је заједно са Младеном Малинићем и његовом мајком Љиљаном Станковић  9. марта 2013. године опљачкао продавницу "Избор" у мјесту Штивор код Прњавора из које су украли 850 марака. У продавницу су ушли Ромањски и Малинић који је ножем запријетио радници Миланки Б. и од ње узео новац. Обојица су били маскирани и имали су рукавице на рукама. Њих је до продавнице у "голфу 2" довезла Станковићева која их је сачекала испред. Када су узели паре из пазара, све троје су побјегли.

Судско вијеће је раздвојило поступак у односу на оптужену Љиљану Станковић, док је још раније раздвојено суђење у односу на Малинића који је наводно у затвору. Ромањски, Малинић и Станковићева ухапшени су три дана након пљачке 12. марта 2013. године. Ромањски и Малинић ухапшени су тог дана око 13 часова, а Станковићева у вечерњим часовима.

Ромањски је након разбојништва у продавници "Избор" починио крађу због које је и осуђен на четири мјесеца затвора у Основном суду у Прњавору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана