Разбојник запалио очеву кућу

Небојша Томашевић
Разбојник запалио очеву кућу

Бањалука - Бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу против Драгана Плавшића (39) из Бањалуке која га терети да је запалио очеву кућу и начинио штету од око 100.000 марака.

Почетак суђења Плавшићу заказан је за сутра, а према оптужници Плавшић се терети да је 2. јула 2011. године у мјесту Шњеготина Доња у селу Плавшићи запалио кућу у којој живи његов отац Петко. Кућа је сувласништво Петка, Б. М. и П. Б., а у пожару је у цијелости уништена.

У оптужници се наводи да је Плавшић прво запалио постељину на кревету у соби, а потом и завјесу. У паљевини је покушала да га спријечи мајка П. К., али ју је одгурнуо и истјерао из куће. Затим је отишао у дневни боравак и запалио параван између кухиње и дневног боравка. Након тога узео је нож и окупљеним мјештанима, оцу и родбини није дозвољавао да гасе пожар. Побјегао је када су дошли ватрогасци и полиција. Плавшићев адвокат Владимир Раосављевић најавио је да ће тражити да се суд прогласи као ненадлежан за овај случај. Плавшић је од раније полицији познат по кривичним дјелима, а више пута је осуђиван за разбојништво. Недавно је Врховни суд РС потврдио пресуду којом је Плавшић осуђен на седам година затвора, јер је претукао и опљачкао пуницу Јању Ружичић у њеној кући у бањалучкој улици Косте Јарића. Истом пресудом на три године затвора осуђен је Милан Берак (21), који је заједно са Плавшићем учествовао у овом разбојништву. Плавшић је такође у Врховном суду РС 1998. године осуђен на двије године и четири мјесеца затвора због разбојништва. Осуђиван је и у Србији у Апатину због недозвољеног држања оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана