Разбојник још на криминалистичкој обради

Aгенције
Разбојник још на криминалистичкој обради

Брчко/Тузла – Мушкарац Н.А. /33/, који је ухапшен претходног дана након покушаја разбојништва у апотеци у Брчком, још је на криминалистичкој обради у тузланској полицији, рекао је портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић.

Шарић је навео да би осумњичени требало да буде предат кантоналном тужиоцу, који ће одлучити да ли ће предложити суду да ухапшеном буде одређен једномјесечни притвор.

Тузлански информативни портал наводи да је ријеч о Недиму Алечковићу, сину познатог љекара из Тузле, који је ухапшен у понедјељак приликом покушаја разбојништва у апотеци у тузланском насељу Сјењак.

Он је претходно покушао да изврши разбојништво једној брчанској апотеци.

Начелник Сектора криминалистичке полиције МУП-а Тузланског кантона Захид Селимбашић рекао је да је Алечковић извршавао разбојништва мијењајући перике различитих боја и са пластичним пиштољем.

Шарић је потврдио да је полиција пронашла све ствари које је осумњичени користио у разбојништвима.

Током истраге полиција је утврдила да је осумњичени имао и сарадницу, извјесну М.А.

Тузлански медији преносе да је Алечковић завршио Факултет криминалистичких наука и да је пет разбојништава извршио на подручју Тузле, те по једно на простору Лукавца и дистрикта Брчко.

Портпарол полиције дистрикта Брчко Халид Емкић рекао је да брчанска полиција провјерава да ли је Алечковић евентуално повезан са неким од кривичних дјела из области крвних и тешких имовинских деликата која су почињена на подручју дистрикта.

Емкић је данас раније рекао да постоји могућност да кантонални тужилац преда Алечковића органима правосуђа у Брчком. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана