Разбојник из Приједора осуђен на двије године затвора

Небојша Томашевић
Разбојник из Приједора осуђен на двије године затвора

Бањалука - Јуре Пранић звани Пурке (37) из Приједора осуђен је на двије године затвора у бањалучком Окружном суду због разбојништва.

Пресуду је изрекло вијеће, којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић, након што је прихваћен споразум о признању кривице који је Пранић закључио с Окружним тужилаштвом.

Пранић је осуђен јер је 6. априла 2011. године напао и тешко повриједио Славка Кочића од којег је узео 700 марака и побјегао. Прањић и Кочић су се тај дан упознали у Приједору гдје су заједно пили алкохол у неколико кафана. Око 20 часова наручили су такси да их одвезе до Саничана. На путу према Саничанима таксиста Стево Котараш је на захтјев Кочића зауставио аутомобил како би обавио нужду. Из аутомобила су изашли и Котараш и Кочић, а за њима је кренуо Пранић, који је пришао Кочићу и ударио га у главу. Кочић је пао на земљу, а Пранић је искористио прилику и узео му новчаник.

Пранић је таксисти наредио да вози даље без Кочића којег су оставили поред пута. Кочића је тек ујутро нашао мјештанин села Миљковци Маринко Марјановић, који је позвао полицију и Хитну помоћ. Кочић је превезен у болницу у Приједору, а због тежине повреда пребачен је у бањалучки Клинички центар - Универзитетску болницу гдје се опоравио.

Пранић је ухапшен, али је послије подизања оптужнице побјегао у Хрватску. Ухапшен је недавно на основу потјернице, а у бањалучком Окружном суду је тврдио да није бјежао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана