Разбојник из Мркоњић Града ће бити приведен на суђење

Небојша Томашевић
Разбојник из Мркоњић Града ће бити приведен на суђење

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци издао је наредбу за принудно довођење Витомира Тице из Мркоњић Града, који је оптужен за разбојништво, а бањалучки окружни тужилац је затражио да му буде одређен притвор.

Наредба је издата након што се Тица по трећи пут није појавио на рочишту у Окружном суду.

Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић о приједлогу за притвор одлучиће на сљедећем рочишту, а са том судском одлуком се сагласила и Смиљана Делић, која брани Тицу.

Према оптужници, Тица је био у четворочланој групи која је 2003. године опљачкала тадашњег дилера девиза Петра Ступара (84) отевши му 15.000 марака. На истој оптужници са Тицом налазе се и Александар Јарић, Зоран Дакић и Драган Чулић, који се такође бране са слободе.

Милица Цвијановић, која брани Јарића, Дакића и Чулића, сматра да је неопходно урадити психолошко вјештачење оптуженог Тице.

- Он има психолошких проблема и зато и не долази на суђења. Имам информације да он само лута шумом око Мркоњић Града. Посљедњи пут је са судског рочишта из Бањалуке пјешке отишао кући у Мркоњић Град. Није хтио да иде са Јарићем и осталим оптуженима, иако су му они нудили превоз - казала је Цвијановићева.

У оптужници је наведено да је четворка упала у Ступарову кућу 17. децембра 2003. године. Одмах су напали њега и његову супругу Деју Зељковић тражећи новац. Брутално су их претукли, а када им је Ступар рекао да држи новац у капуту, покупили су све његове капуте и одијело и побјегли. У једном од капута су нашли новац и подијелили, а одјећу су бацили недалеко од куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана