Разбојник чека ново суђење

Небојша Томашевић
Разбојник чека ново суђење

Бањалука - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је Самир Шехић (33) из Сарајева осуђен на пет година затвора због разбојништва.

Суд је овај случај вратио на нови поступак. Портпарол Врховног суда РС Јелена Деспотовић је казала да је вијеће уважило жалбу одбране и укинуло пресуду због повреда кривичног поступка.

Шехић је на казну од пет година затвора био осуђен 23. децембра прошле године у Окружном суду у Источном Сарајеву.

У жалби одбране, између осталог, наведено је да је првостепена пресуда углавном заснована на изјави свједока раднице кладионице коју је Шехић опљачкао.

Према наводима у првостепеној пресуди, Шехића терете да је 8. јануара са пиштољем упао у Спортску кладионицу "Бет лајв". Он је у кладионицу ушао маскиран капуљачом на глави те је пријетећи оружјем од раднице Наде Ц. затражио да му преда новац.

Она му је из страха дала одређену количину новца у више апоена, након чега је побјегао. Прије бјежања он јој је наредио да уђе у тоалет и не излази.

Радница га је послушала, али је одмах након његовог одласка изашла из тоалета и позвала свог шефа и обавијестила га да је опљачкана. Пљачку кладионице снимиле су и камере видео-надзора.

Шехић је ухапшен неколико дана касније, а према незваничним информацијама он је из кладионице украо око 1.900 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана