Разбојници спремни за нагодбу са тужилаштвом

Небојша Томашевић
Разбојници спремни за нагодбу са тужилаштвом

Бањалука - Драган Плавшић (38) из Челинца и Милан Берак (20) из Бањалуке, који су оптужени да су претукли Плавшићеву пуницу Јању Ружичић и отели јој око 600 марака, спремни су да се нагоде са тужилаштвом и признају кривицу.

Њихови адвокати најавили су јуче у Окружном суду Бањалука преговоре са Окружним тужилаштвом како би закључили споразум о признању кривице. Плавшић и Берак су јуче пред судијом за претходно саслушање бањалучког Окружног суда негирали кривицу како би могли да отпочну преговоре са тужилаштвом.

Плавшић и Берак су оптужени да су Ружичићеву напали 1. септембра ове године у њеној кући у бањалучкој улици Косте Јарића и отели јој између 600 и 700 марака. У оптужници се наводи да су око два часа ушли у кућу Ружичићеве у намјери да је опљачкају. Берак је старицу ухватио за руке док је лежала на кревету, а Плавшић је почео да претура ствари по кући тражећи новац. Када је Ружичићева почела да вришти, њен зет је ударио неколико пута шаком у главу, а затим из њеног грудњака извукао између 600 и 700 марака. Послије тога су позвали таксисту да их одвезе у Добој.

Послије овог разбојништва расписана је потјерница за Плавшићем, а покренута је потрага и за његовим саучесницима. Плавшић је ухапшен 9. новембра и притворен, а убрзо су лисице на руке стављене и Бераку, којем је такође одређен притвор.

Плавшић је полицији познат одраније по чињењу кривичних дјела, а неколико пута је и осуђиван. Врховни суд РС 1998. године му је изрекао казну од двије године и четири мјесеца затвора због разбојништва. У Србији је осуђен због недозвољеног држања оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана