Ратковић, Андрић и Пикула остају у притвору

Небојша Томашевић
Ратковић, Андрић и Пикула остају у притвору

Бањалука - Оптужени за убиство требињског кик-боксера Марка Ђерића, Миљан Ратковић (29), Радован Андрић (19) и Дако Пикула (29) из Требиња у бањалучком Окружном суду негирали су кривицу за ово убиство.

Њима је одлуком овог суда, а коју је потврдио и Врховни суд РС, продужен притвор до окончања поступка и правоснажности пресуде. Према тој одлуци, предвиђено је да се на свака два мјесеца провјерава оправданост одлуке да они током суђења буду иза браве. Притвор им је продужен због бојазни да би њихово пуштање на слободу довело до ремећења реда и мира и јер је за дјело за које су оптужени предвиђена казна од 10 и више година затвора.

Ратковића, Андрића и Пикулу тужилаштво терети за саучесништво у убиству Ђерића, који  је убијен 24. маја око 3.20 часова у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице. У оптужници се наводи да је Ђерића хицима из аутоматске пушке усмртио Ратковић. Пикула, који је био шеф кабинета градоначелника Требиња Славка Вучуревића, означен је као подстрекач овог злочина. Према оптужници, ово убиство почињено је из безобзирне освете. У оптужници се наводи да је Пикула наговорио Ратковића да усмрти Ђерића јер се са овим кик-боксером сукобио испред ноћног клуба "Мерлот" у Требињу 12. априла прошле године. Ђерић је тада Пикулу током сукоба ударио шаком у главу пред гостима. Због тога је Пикула одлучио да му се освети. Ратковић је пристао да усмрти Ђерића јер му се и он желио осветити због ранијег сукоба који је и он имао с њим. Ратковић је, осим за убиство, оптужен и за недозвољену производњу и промет оружја или минско-експлозивних средстава. Код њега је полиција пронашла већу количину муниције, те полуаутоматску пушку и пушку "М-48".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана