Рајковићу једномјесечни притвор

Срна
Рајковићу једномјесечни притвор

Бањалука – Бањалучки Окружни суд одредио је данас једномјесечни притвор Ивици Рајковићу /56/ из Бањалуке који је, уз пријетњу пиштољем, опљачкао пољопривредну апотеку у Приједору, речено је Срни у овом суду.

Притвор ће трајати до 17. марта, а одређен је због околности које указују на опасност од бјекства, пошто осумњичени има држављанство Републике Српске и Србије.

Мјере притвора су одређене и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела.

Рајковић је 17. фебруара у 18.20 часова маскиран и уз пријетњу пиштољем у Приједору опљачкао пољопривредну апотеку из које је узео 720 КМ и побјегао.

Убрзо након тога, у приједорској Улици 27. јула примијетио је да га прате власник и радник апотеке, на које је испалио хитац из пиштоља. Полиција је била у непосредној близини и савладала је и ухапсила Рајковића.

Рајковић је осумњичен за кривична дјела разбојништво и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана