Радуловић подносио пријаве против дилера

Небојша Томашевић
Радуловић подносио пријаве против дилера

Бањалука - Суспендовани инспектор ЦЈБ Бањалука Срђан Радуловић, оптужен за организовану трговину дрогом, јуче је у својству свједока у бањалучком Окружном суду изјавио да је против дилера, који су у овом случају свједочили против њега, подносио извјештаје и да их није штитио што потврђују и материјални докази. Те доказе је прије његовог свједочења суду предао адвокат Бранко Гудало.

Он је појаснио да доказима указује да је Радуловић о својим контактима са информантима обавјештавао шефове и да је процесуирао нарко-дилере, а не да их је штитио. Између осталих представљена је службена забиљешка којом је оптужени обавијестио шефове о свом разговору с нарко-дилером Гораном Бошњаком током кога му се Бошњак жалио да хоће неко да га убије.

Такође изјавио је да му је СМС поруку у којој је писало “замотај нам џоинт и понеси да сви повучемо” послао стриц и да је то била шала.

Осим Радуловића, судски процес се води против његових колега Огњена Стијака и Марка Ковачевића, који се такође терете за трговину дрогом.

Радуловић је још испричао и да у затвору у КПЗ Бањалука имају проблема и свакодневна добацивања и вријеђања од стране затвореника.

Специјално тужилаштво Радуловића, Ковачевића и Стијака терети да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. Оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовања исправа повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења. Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић јуче је на почетку суђења казала да је у сриједу избио инцидент између родбине једног од оптужених и тужиоца Живане Бајић. Она је упозорила јавност и родбину оптужених да суд таква понашања неће толерисати. Тужилац Бајић није жељела ово да коментарише, само је рекла да је у питању вербално добацивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана