Радницима рингишпила 16 година затвора због обљубе малољетнице

nezavisne.com
Радницима рингишпила 16 година затвора због обљубе малољетнице

​Бањалука - Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Елмедина Талића (24) и Аднана Хасановића (25) из Завидовића на по осам година затвора због обљубе над тада 13-годишњом дjевојчицом.

Пресуда је изречена након што је Врховни суд РС, као неосноване, одбио жалбе бранилаца двојице оптужених и потврдио првостепену пресуду коју је изрекао Окружни суд у Добоју, јављају Новости.

Заједно с њима на осам година затвора осуђен је и Мирза Марушић (21), чију је жалбу Врховни суд РС уважио, па је укинуо првостепену пресуду и поступак вратио на ново суђење.

У пресуди се наводи да су оптужени у августу 2017. године имали сексуални однос са тада 13 годишњом девојчиом, иако су знали да се ради о дјетету. Злочин се догодио током црквеног збора у добојском селу Кожухе. Оптужени су радили на рингишпилу, на коме су продавали карте за вожњу, при чему су и упознали малољетницу.

Осим тројице оптужених, пријава је поднесена и против И. Б. из Завидовића који није био доступан истражним органима, јер се налазио на привременом раду у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана