Радишић желио да даје у закуп просторије МЕ

Небојша Томашевић
Радишић желио да даје у закуп просторије МЕ

Бањалука - Миле Радишић, који се терети за манипулацију цијенама, подстрекавање на злоупотребу службеног положаја и ширење лажних информација, није имао намјеру да улаже у “Медицинску електронику” (МЕ) већ да просторије предузећа издаје у закуп.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду рекао специјални тужилац Горан Гламочанин на наставку суђења Радишићу и бившим руководиоцима МЕ Жељку Каталини и Драгану Церовцу који се још терете за злоупотребу службеног положаја и Никици Бајићу.

Они су оптужени да су манипулишући цијенама акција МЕ оштетили буџет РС за више од 1,3 милиона марака.

Радишић је 35 одсто капитала МЕ купио за 183.000 марака.

Тужилац Гламочанин је рекао да тезу да је Радишић желио да објекте МЕ даје у закуп тужилаштво заступа од почетка суђења.

Он је као доказ својих тврдњи суду доставио уговоре о закупу простора које је МЕ закључио са Телекомуникацијама РС.

Осим овог суду су достављена још 34 доказа којима Тужилаштво побија доказе одбране.

Адвокати оптужених су приговорили овим доказима.

Они су казали да је тужилаштво представило доказе у корист својих тврдњи, а не доказе које побијају одбрану као што то захтијева закон.

Бранилац Радишића, адвокат Мирко Дабић је истакао да тужилаштво ничим није доказало тврдње да је Радишић имао циљ давање просторија у закуп.

Бранилац Церовца, адвокат Витомир Гајић истакао је да тужилаштво појединим доказима побија нешто што одбрана није ни извела.

Суђење Радишићу и осталима је поновљено након што је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду којом су Радишић, Церовац и Каталина били ослобођени оптужбе.

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана