Радинковић бившој дјевојци рекао да је имао несрећу

Небојша Томашевић
Радинковић бившој дјевојци рекао да је имао несрећу

Бањалука - Свједок тужилаштва Јелена Бајић изјавила је јуче у бањалучком Окружном суду да је њен бивши момак Ненад Радинковић (24), који се терети да је скривио тешку саобраћајну несрећу у којој је погинуо Никола Ђуровић и више лица повријеђено, тога дана, 21. августа, звао путем телефона да дође на Раковачке баре и казао јој да је имао несрећу.

- Пријатељица ме одвезла и затекле смо Радинковића поред аутомобила “ауди A4”. Имао је повреду обрве и велику раздеротину иза ува и крви по челу и кошуљи - рекла је Бајићева.

Она је рекла да је Радинковића и њу у Службу хитне помоћи одвезао Саша Бабић, заступник рентакар куће “AСA”, јер је од њих изнајмио аутомобил. Бајићева је додала да није причала са једном од сестара Aнђелом и Бранкицом Бајичић које су учествовале у несрећи.

Aнђела је на ранијем суђењу изјавила да је поред Радинковићевог аутомобила на мјесту несреће видјела дјевојку у зеленој хаљини, са којом је касније причала испред бањалучке хирургије.

Свједок Вера Гаврић је изјавила да је у вријеме несреће код ње кући дошао младић који је рекао да је имао несрећу и тражио да се умије, јер је био крвав.

- Чула сам да зове некога путем телефона и говори му “Имао сам несрећу, нисам требао ићи са њим”. Касније сам у тужилаштву на слици препознала Славишу Јовичића - казала је Гаврићева.

Јовичић је раније изјавио да је био сувозач у Радинковићевом “аудију 4” када се догодила несрећа.

Радинковић је оптужен да је 21. августа прошле године возећи “ауди A4” недозвољеном брзином од 116 километара на час, након што је прошао кроз црвено свјетло на путу Лакташи - Бањалука у Раковачким барама, ударио у “фијат типо” који је возио Ђуровић. Тада је ударио пјешака Бориса Клечину и тешко га повриједио, а затим и у “шкоду фабију” у којој су биле сестре Бајичић. Ћуровић је касније преминуо од повреда.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана