Продужен притвор за Авдулаха Бербића

Срна
Продужен притвор за Авдулаха Бербића

Бањалука - Бањалучки Окружни суд продужио је притвор за Авдулаха Бербића /65/ из Жепча, настањеног у Костајници, који је осумњичен за тешко убиство Раде Дојчиновић из Бањалуке.

Притвор може трајати до изрицања правоснажне пресуде, а најдуже три године од потврђивања оптужнице уз обавезну контролу оправданости притвора која ће се вршити свако два мјесеца од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, речено је Срни у суду.


Притвор је продужен због опасности од бјекства осумњиченог те због бојазани да ће поновити кривично дјело, као и због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења кривичног дјела.

Мјере притвора су продужене и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда као и узнемиреност јавности.

Бербић је 19. септембра 2015. године у временском периоду од 8.30 до 9.10 часова у насељу Доња Бистрица, град Бањалука, убио Дојчиновићеву након чега је из новчаника узео новац и побјегао у непознатом правцу.

Он је након хапшења био у притвору до јуче када му је и продужен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана