Продужен притвор ухапшеним у акцији Кастело

Срна
Продужен притвор ухапшеним у акцији Кастело

Бањалука - Бањалучки Окружни суд продужио је притвор за још два мјесеца четворици ухапшених у акцији "Кастело" који су осумњичени да су као организована криминална група починили више тешких крађа и разбојништава, речено је Срни у овом суду.

У Суду истичу да притвор може трајати најдуже до 22. маја до 6.00 часова.
Притвор је продужен за Невена Нешковића /33/ са Сокоца, Слободана Бојанића /29/, Борислава Ступара /28/ и Николу Васиљевића /31/ из Бањалуке.

Притвор је одређен због основане бојазни да ће осумњичени уништити, скрити, измјенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак или ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Мјере притвора су одређене и због бојазни да ће ухапшени поновити кривично дјело и због тога што се за почињена кривична дјела може изрећи казна затвора од три године или строжа, те што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Специјалног тужилаштва Републике Српске ухапсили су 22. фебруара у оквиру акције "Кастело" четири лица и претресли шест локација на ширем подручју Бањалуке.

Ухапшени су крађе и разбојништва починили у већим маркетима гдје су претежно крали цигарете, чиме су причинили материјалну штету од 1.000.000 КМ.

Приликом претреса објеката које су користили осумњичени пронађен је новац, мобилни телефони, рачунари, алат и други предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана