Признао да је усмртио познаника чекићем

Н. Т.
Признао да је усмртио познаника чекићем

Бањалука - Ален Бахоњић (30) из Козарца код Приједора признао је у бањалучком Окружном суду да је чекићем усмртио, а затим опљачкао, пензионера Хасана Алића (74) у његовој кући у Козарцу.

Предсједник судског вијећа Олга Пантић заказала је изрицање пресуде Бахоњићу за данас у 15 часова.

Вјештак неуропсихијатар Нада Миловановић изјавила је да је утврђено да је Бахоњић убиство починио у стању битно смањене урачуњивости.

- С обзиром на то да има синдром мјешовитог поремећаја личности и да је у вријеме убиства био пијан, може се закључити да је био у стању битно смањене урачуњивости. Он је зависник од алкохола - казала је Миловановићева и додала да суду предлаже да Бахоњићу уз казну изрекне мјеру обавезног лијечења од зависности. Бахоњић је приликом признања кривице истакао да се каје.

Према оптужници Бахоњић је усмртио Алића 29. априла ове године у његовој кући ударивши га девет пута чекићем у главу. Након тога је покушао да запали кућу, да би прикрио трагове злочина, али се ватра угасила.

У оптужници се наводи да су тога дана Бахоњић и Алић заједно пили и у једном тренутку дошло је до свађе.

- Бахоњић је од Алића тражио 200 марака, а када му је овај рекао да нема, почео је да претура по кући. Старина је казао Бахоњићу да му не претура по кући јер нема новаца. Нападач је тада узео чекић ударио Алића у главу и он је од тог удараца пао, а он га је ударио још осам пута - наводи се у оптужници.

Поред онесвијешћеног старца запалио је хепо коцку. Испаравање од горења хепо коцке и тежина повреда узроковале су смрт Алића. Убијени је имао њемачку пензију и живио је сам.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана