Признаје кривице Ђекановићa за погибију пјешака

Небојша Томашевић
Признаје кривице Ђекановићa за погибију пјешака

Бањалука - Станимир Ђекановић (38) из Котор Вароша, оптужен да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинула пјешак Јелена Маџарић, жели да призна кривицу.

Ово је на почетку суђења у бањалучком Окружном суду најавила његов бранилац Смиљана Делић. Она је казала да ће с Окружним тужилаштвом разговарати о закључењу споразума о признању, због чега је тражила да се суђење одгоди.

Предсједник судског вијећа Олга Пантић прихватила је њен захтјев па је суђење након изношења уводних ријечи тужилаштва одгођено за 20. април.

Према оптужници, Ђекановић је возећи пијан 14. августа 2014. године "мерцедесом" ударио пјешака Јелену Маџарић (38) и тешко је повриједио на путу у мјесту Грабовица код Котор Вароша. Она је 12 дана након ове несреће преминула у болници од задобијених повреда. У оптужници се наводи да је у вријеме несреће оптужни Ђекановић у крви имао 1,82 промила алкохола, а "мерцедес" који је возио био је технички неисправан.

Тужилац Жељка Фабић је износећи уводну ријеч истакала да постоји довољно доказа да је оптужени крив за несрећу. Казала је да је вјештак тужилаштва утврдио да је оптужени  да није био пијан могао брже да реагује прије удара на пјешака па би посљедице несреће биле лакше. Она је навела и неколико олакшавајућих околности за оптуженог. Према њеним ријечима то су чињеница да је настрадали пјешак прелазио пут на непрегледном мјесту и тиме допринио несрећи те чињеница да је оптужени одмах покушао да помогне повријеђеној.

- Он је заједно са случајним пролазником и очевицем Стојаном К. повријеђену превезао у Дом здравља у Котор Варош. У томе им је помогао и њен супруг Здравко, који  сматра да је оптужени одговоран за њену смрт - казала је тужилац Жељка Фабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана