Приједор: Пет година затвора због мучења имама

Г. О.
Приједор: Пет година затвора због мучења имама

Бањалука - Сретко Драгић, Зоран Торбица, Далибор Јојић и Драган Гњатић из Приједора осуђени су на укупно пет година затвора због ратног злочина.

Њима су изречене затворске казне јер су у марту 1993. године у Ћелама код Приједора злостављали имама Адила Солу. Пресудом Окружног суда у Бањалуци Драгићу су изречене двије године затвора, а Торбица, Јојић  и Гњатић су добили по годину.

Предсједавајућа судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић је рекла да је тужилаштво у потпуности доказало да је злочин почињен на начин како је наведено у оптужници и да су оптужени извршили кривично дјело као саизвршиоци, а да је организатор био Драгић због чега је добио и већу казну.

- Као олакшавајуће околности цијенили смо то што је од догађаја прошло 22 године и да оптужени ни прије ни послије овог догађаја нису починили друга кривична дјела - појаснила је Станковић-Ћосовић.

Према пресуди четворка је дошла до куће знајући да се у њој налази Соло и почела пуцати. Када је чуо пуцње Соло је искочио кроз прозор и покушао побјећи. Они су га стигли и тукли, а затим је Драгић сјео на њега и ножем му урезао крст на челу. Потом су га одвели у кућу гдје су га наставили тући и тражили да им преда камион са хуманитарном помоћи, који је Соло довезао из Загреба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана