Претукао комшију који је од повреда преминуо

Небојша Томашевић
Претукао комшију који је од повреда преминуо

Бањалука - Ненад Зец (41) из Јелићке код Добоја ударио је више пута Стојка Зеца по глави послије чега је послије одређеног времена Стојко преминуо.

Ово је изјавила свједок тужилаштва Николина Ђурић у бањалучком Окружном суду на суђењу Ненаду и његовој кћерки Дијани (23), који се терете за наношење тешких повреда и учествовање у тучи. Ђурићева, која живи у ванбрачној вези са Стојкиним сином Раденком, рекла је да је била присутна када је дошло до  туче између Ненада, Дијане и Стојка.

Ненад Зец се терети за наношење тешких и лаких повреда, а  његова кћерка Дијана за учествовање у тучи. У оптужници се наводи  да се Ненад потукао  са комшијом Стојком 2. октобра 2010. године у селу Јелићка код Омарске. У тучу се умијешала и Ненадова кћерка Дијана. Према оптужници, прво је Стојко ударио Ненада палицом у главу и он је пао, послије чега је Ненад узео дрвену летву и неколико пута ударио Стојка у главу.

- Када им је пришао Раденко Зец, њега је летвом у главу ударио Ненад и он је пао обливен крвљу. Тада је Дијана Зец пришла Стојку, ухватила га за руку и ударила у главу, а потом  му је отела палицу. Стојко је отишао  у кућу и послије одређеног времена му је позлило. Одвезен је у бањалучки Клинички центар гдје је преминуо десет дана касније - наведено је у оптужници.

Николина Ђурић је рекла да је звала полицију и рекла им да дођу "да ће пасти мртва глава", а они су јој одговорили "нека падне".

Раденко Зец, као и супруга настрадалог Стојка, Бора Зец, казали су да су се Стојко и Ненад често свађали због воде на њиви Барица. Они су истакли да је Ненад заграђивао њихову воду да онемогући стоку да приђе те да им је и раније пријетио.

Супруга Ненада Зеца, Милка, рекла је да је Стојко први напао Ненада и да је говорио да ће их све побити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана