Пресуда за шверц 16 кг дроге: Година затвора и 6.000 КМ

АТВ
Пресуда за шверц 16 кг дроге: Година затвора и 6.000 КМ

САРАЈЕВО - Суд БиХ прогласио је Бобана Јанковића кривим због кривичних дјела организовани криминал и неовлашћени промет опојним дрогама.

Суд БиХ је јуче након одржаног рочишта за разматрање споразума о признању кривице и претреса за изрицање кривичноправне санкције донио и јавно објавио првостепену пресуду у предмету Бобан Јанковић.

Суд је оптуженом Јанковићу као споредну казну изрекао и новчану казну у износу од 6.000,00 КМ  коју је дужан платити у року од једног мјесеца од дана од дана правоснажности пресуде.

Оптужени Бобан Јанковић је оглашен кривим што је постао припадником групе за организовани криминал заједно с раније пресуђеним Мевљудином Идризовићем, такође припадником групе за организовани криминал која је организирана с циљем међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовањем у даљњој продаји, увоза и извоза опојне дроге из Црне Горе у БиХ.

Даље се наводи да је оптужени Бобан Јанковић, у периоду од 9.11.2023. до 26.11.2023., а након што је припадник групе за организовани криминал Мевљудин Идризовић претходно договорио купопродају опојне дроге с њему познатим лицима, набавио опојну дрогу у Црној Гори, те је превезао из Црне Горе у Босну и Херцеговину, у укупној количини од око 16 килограма, коју је с циљем даљње продаје, на подручју Сарајева предао Мевљудину Идризовићу, знајући при томе да врши неовлашћени међународни пренос наведене опојне дроге и да је промет истом забрањен одредбама закона.

Ранијом пресудом Суда од 20.8.2024. оптужени Мевљудин Идризовић је оглашен кривим што је напријед наведеним радњама као припадник групе за организовани криминал починио кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама те је осуђен на казну затвора у трајању од једне године. Као споредну, Суд је оптуженом Идризовићу изрекао и новчану казну у износу од 20.000,00 КМ, пише АТВ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана