Пресуда за саобраћајку у селу Кобаш код Српца: Двије године затвора јер је познаника прегазио возилом

Н. Т.
Пресуда за саобраћајку у селу Кобаш код Српца: Двије године затвора јер је познаника прегазио возилом

БАЊАЛУКА - Дарио Ивановић (31) из Српца осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора јер је тешко пијан возилом прегазио и усмртио суграђанина Мићу Грумића (34) који је лежао на путу у селу Кобаш.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са бањалучким Окружним тужилаштвом и који је прихватило судско вијеће.

Ивановић је осуђен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја, а осим затворске казне изречена му је мјера безбједности једногодишња забрана управљања возилом и одузимање возачке дозволе. Пресудом је обавезан да плати трошкове кривичног поступка.

Према оптужници, Ивановић је несрећу скривио 24. јула 2021. године око час иза поноћи у мјесту Кобаш код Српца. Он је, како се наводи, на путу Србац-Дервента пролазећи крз село Кобаш "голфом" прегазио Грумића који је лежао на путу након што је пао са мотоцикла "пух". Наводи се да је Ивановић кобне вечери настрадалог могао да уочи на удаљености од 45 метара, али је пропустио да заустави возило па га је  прегазио. Према оптужници, Ивановић је у вријеме несреће био у стању тешког пијанства са 2,49 г/кг алкохола у крви. Страдали Грумић такође је био пијан.

Ивановићу је ублажена казна у односу на предвиђену законом, а тужилац Николина Шева је појаснила да је приликом одређивања висине казне као олакшавајуће на страни оптуженог цијењено његово признање, коректно држање и то да није осуђиван. Истакла је да сматра да ће се изреченом казном постићи сврха кажњавања.

Оптужени Ивановић је казао да се каје због свега што се десило и да му је жао, те да се дружио са страдалим и са њим био у добрим односима.

- Оптужени је релативно млада особа која је у међувремену добила и дијете. Оштећени му је био пријатељ и то га је јако погодило. Несрећи је допринио и оштећени који је пијан пао са мотора и тако створио непредвиђену ситуацију за сваког возача па и за оптуженог - рекао је његов адвокат Желимир Лепир.

Према ранијим незваничним информацијама, Ивановић је након несреће отишао са лица мјеста, али се након неког времена вратио те позвао полицију и рекао да је на путу наишао на тијело мушкарца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана