Пресуда дилерима марихуане 20. новембра

Небојша Томашевић
Пресуда дилерима марихуане 20. новембра

Бањалука - Изношењем завршних ријечи тужилаштва и одбране у бањалучком Окружном суду завршено је суђење Раденку Зељковићу, његовом сину Сандру те Благоју Риђешићу и Дијани Бабић, оптуженим за организовани шверц наркотика.

Предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић објаву пресуде заказала је за 20. новембар.

Тужилац Саша Лаботић у завршној ријечи истакао је да сматра да је тужилаштво доказало кривицу оптужених и затражило да они буду осуђени у складу са законом.

Оптужени и њихови адвокати истакли су да тужилаштво није доказало њихову кривицу, те да је истрага вођена незаконито.

Непосредно прије изношења завршних ријечи тужилац Лаботић обавијестио је суд да је измијенио оптужницу у овом случају. Тужилаштво терети оца и сина, Раденка и Сандра Зељковића, Риђешића и Бабићеву да су организовано препродавали марихуану на подручју Бањалуке од јануара до новембра прошле године.

Наводи се да су дрогу препродавали на основу телефонских договора по цијенама од 10 до 50 марака. У тим говорима, стоји у оптужници, користили су "сленговски" и шатровачки говор за дрогу. Према оптужници, дрогу су набављали старији Зељковић, Риђешић и сада већ осуђени Александар Бубњевић.

Осим Бубњевића, у овом случају оптужен је и Дражен Малешевић из Бањалуке. Они су признали кривицу на основу чега је Малешевић осуђен на три године, а Бубњевића на двије године и шест мјесеци затвора.

Раденко Зељковић има подебљи досије у МУП-у јер је одраније познат полицији по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана