Пресуда бившем директору Фонда за заштиту животне средине 14. јула

Горан Обрадовић
Пресуда бившем директору Фонда за заштиту животне средине 14. јула

Бањалука - Изношењем завршних ријечи одбране и Специјалног тужилаштва у Окружном суду у Бањалуци јуче је завршено суђење бившем вршиоцу дужности директора Фонда за заштиту животне средине Миливоју Васићу, који је оптужен за злоупотребу положаја којом је противправно прибавио 31.000 марака.

У суду је саопштено да ће пресуда Васићу бити изречена 14. јула. У својој завршној ријечи специјални тужилац је, између осталог, навео да је током судског поступка доказана кривица оптуженог и затражио да Васић буде кажњен у складу са законом.

Васићева одбрана је, с друге стране, рекла да тужилаштво нема доказа који би указали на кривицу оптуженог и на основу тога затражило да Васић буде ослобођен кривице.

Специјално тужилаштво РС терети Васића да је злоупотребом службеног положаја или овлашћења оштетио буџет РС за 31.019 марака.

Према наводима у оптужници, Васић је у периоду од 1. марта 2008. до 30. априла 2009. године у Бањалуци, као вршилац дужности директора Фонда за заштиту животне средине РС, с намјером да себи и другом прибави имовинску корист прекорачио границе свог овлашћења и донио правилник о платама, накнадама, наградама и осталим примањима.

Потом је донио и правилник о измјенама наведеног правилника на основу којег је повећао коефицијенте за обрачун плата за сва радна мјеста у Фонду. Према оптужници, он је знао и био свјестан да наведене правилнике доноси Управни одбор Фонда и да је за њихову примјену потребно мишљење Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију и сагласност Владе РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана