Прешао у супротну траку и усмртио возача

Небојша Томашевић
Прешао у супротну траку и усмртио возача

Бањалука - Судар у којем је погинуо возач "голфа" Вело Слатинац (64) из Прњавора изазвао је возач другог "голфа" Влајко Бајић (63) из Прњавора након што је прешао на супротну коловозну траку, а несрећа се догодила 11. маја 2007. године.

Ово је казао вјештак саобраћајне струке Војислав Суботић у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Бајићу, који је оптужен за изазивање поменуте саобраћајне несреће.

У оптужници се наводи да се несрећа догодила на магистралном путу Дервента - Прњавор у Штрпцима код Прњавора 11. маја 2007. године. Бајић је оптужен да је возећи "голф" пијан са 1,77 промила алкохола у крви у Штрпцима скренуо у супротну коловозну траку и ударио у "голф" којим је управљао Слатинац. Од удара Слатинчев "голф" се одбио и слетио у канал поред пута. Том приликом Слатинац је задобио повреде главе, грудног коша и подлактице од којих је преминуо истог дана у бањалучком Клиничком центру.

Вјештак Војислав Суботић је истакао да је утврђено да је Бајић возећи "голф" из правца Дервенте према Прњавору у мјесту Штрпци прешао на лијеву коловозну траку.

- У том тренутку наишао је "голф" који је возио Слатинац и дошло је до судара. Возила су се очешала једно о друго. За тврдње оптуженог Бајића да је прије несреће Слатинац прешао на његову страну нисам пронашао доказе - рекао је Суботић, који је свој налаз урадио на захтјев Тужилаштва.

Додао је да је у тренутку несреће Слатинац возио између 62 и 64 километра на час, а Бајић 49 километара на час.

Вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић је казао да је смрт Слатинца у узрочно-посљедичној вези са повредама које је задобио у несрећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана