Прелом шаке настао прије премлаћивања

Небојша Томашевић
Прелом шаке настао прије премлаћивања

Бањалука - Прелом кости лијеве шаке Марка Остојића настао је најмање мјесец прије 15. марта 2012. године када је, према оптужници против инспектора ЦЈБ Бањалука, претучен у полицији у Челинцу.

- Према медицинској документацији и рендгенским снимцима, тај прелом је морао настати мјесец прије него што су снимци начињени 16. марта 2012. године - казао је вјештак одбране оптужених Зоран Бјелогрлић на наставку суђења Срђану Радуловићу и другима у бањалучком Окружном суду.

Специјално тужилаштво за премлаћивање Остојића терети инспекторе Марка Ковачевића, Гаврила Шиниковића и Дарија Дабића. Према оптужници, претукли су га 15. марта 2012. године. Ковачевић је оптужен и за организовану трговину дрогом, заједно са инспекторима Радуловићем и Огњеном Стијаком. Тужилаштво Дабића и Шиниковића, те још три инспектора терети за изнуде исказа, фалсификовања исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Специјални тужилац Младен Митровић приговорио је налазу вјештака Бјелогрлића и казао да је необјективан и пристрасан.

Суд је јуче одбио захтјев оптужених Радуловића, Стијака и Ковачевића да се на суђењу као доказ уврсти транскрипт и аудио-снимак између нарко-дилера Александра Нинковића и инспектора Славка Ђурића. Суд сматра да је тај доказ незаконит. У том снимку наводно се говори о томе да инспектори продају дрогу, али у њему Нинковић говори да ће законски уништити инспекторе и да има људе. Ђурића тужилаштво такође терети за продају дроге, а он је закључио споразум о признању кривице. Јуче је завршено извођење доказа на суђењу инспекторима, а завршне ријечи заказане су за понедјељак, 29. јун. Специјално тужилаштво терети Ковачевића, Радуловића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. до октобра 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана