Предмет "Галерија": Свједок конзумирао кокаин у стану оптуженог

Небојша Томашевић
Предмет "Галерија": Свједок конзумирао кокаин у стану оптуженог

БАЊАЛУКА - Свједок тужилаштва у предмету "Галерија" Владан Новаковић казао је у бањалучком Окружном суду да је конзумирао кокаин у стану оптуженог Данијела Тодоровића.

Истакао је да је сам тражио дрогу и да му је нико није нудио чиме је измијенио изјаву дату током истраге о овом случају.

Осим Тодоровића у предмету "Галерија" оптужени су  Саша Липовац, Страхиња Дринић, Мирко Радак, Огњен Шобота и Александар Грандић  сви из Градишке. Оптужени Радак је фризер и има салон у Градишци, а Грандић је професор.

Свједок Новаковић је у истрази, како је рекао тужилац Далибор Врећо, говорио другачије у односу на оно што је изнио пред судом. Потом је прочитао изјаву у којој је поменути свједок  изјавио да се у стану Тодоровића конзумирао кокаин без скривања. Свједок  је у тој изјави још рекао да је Тодоровић вадио дрогу и правио "црте" и онда би то заједно са Огњеном Шоботом конзумирао.

- Огњен и Данијел јесу конзумирали дрогу, али ту неке ствари нису тачне и то није било у стану како ту пише - рекао је свједок Новаковић, који није могао да објасни разлику у својим изјавама јер, како је рекао, испитивање за њега је било стресно.

Свједочењем Новаковића окончано је саслушање предложених свједока тужилаштва, након чега су суду презентовани телефонски разговори оптужених који су снимани током истраге против њих. Тако се у једном од разговора између Николе Јанковића, који је признао кривицу и Радака могло чути како разговарају о састанку и о доручку. Тужилац Врећо је рекао да тај разговор потврђује свједочење Јанковића који је рекао да је Радаку доносио доручак и да су том приликом у стану паковали дрогу.

Поменути Јанковић био је дио оптужене групе за шверц дроге и на основу признања кривице осуђен је на годину затвора.

Сви оптужен у предмету "Галерија" тужилаштво терети да су од друге половине 2021. године до 11. октобра 2023. године на подручју Градишке неовлаштено набављали и продавали кокаин, спид, екстази и марихуану. У оптужници је наведено да је веће количине дроге набављао Липовац те је продавао сам и давао другима оптуженим да је продају. Наркотике су оптужени, у зависности од врсте и количине, продавали по цијенама од 50 КМ до 800 КМ, а у једном случају Тодоровић је од Липовца преузео и продао 20 грама кокаина за 2.000 евра.

ПРИГОВОРИ

Адвокат Саша Лаботић истакао је да је изјава свједока Владана Новаковића из истраге незаконита. Како је појаснио том свједоку не вјерује ни тужилац јер неке ствари које је рекао у истрази нису се уопште нашле у оптужници.

Адвокат Јадранко Ступар истакао је да је свједок Новаковић у изјави из истраге изнио неистине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана