Предложен притвор за Субашића и Шкријеља

СРНА
Предложен притвор за Субашића и Шкријеља

Сарајево - Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за Адина Субашића и Џемала Шкријеља, који се осумњичени да су починили низ незаконитих радњи, чиме су буџет БиХ оштетили за више стотина хиљада КМ.

Тужилаштво је саопштило да се осумњичени Субашић и Шкријељ терете да су починили кривично дјело организовни криминал, у вези са кривичним дјелом царинска превара, кријумчарење, пореска утаја или превара, примање дара и других облика користи, давање дара и других облика користи, противзаконито посредовање, злоупотреба положаја или овлаштења, те прање новца.

Субашић, као организатор, а Шкријељ, као члан групе за организовани криминал, осумњичени су да су појединачно и заједнички унутар групе организовано вршили контејнерски увоз текстилне и друге робе из Кине у БиХ, при томе вршећи низ незаконитости везаних за пореске и царинске утаје, којима је буџет БиХ оштећен за више стотина хиљада КМ.

Мјера притвора је предложена због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи уништили или сакрили доказе и трагове важне за кривични поступак, те извршили утицај на свједоке, саучеснике и прикриваче.

Према Џемалу Шкријељу притвор је предложен и због постојања опасности од бјекства.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету.

Субашића и Шкријеља јуче су ухапсили овлаштени полицијски службеници Сипе, након чега су их у законском року предали Тужилаштву БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана