Пребацивали кривицу један на другог

Небојша Томашевић
Пребацивали кривицу један на другог

Бањалука - Оптужени за разбојништво Андреас Томић (21), Дејан Вученовић (20) и Дарко Милановић (22) из Бањалуке током истраге међусобно су сваљивали кривицу један на другог, речено је јуче у бањалучком Окружном суду на почетку суђења оптуженима.

Записник о њиховом саслушању током истраге прочитала је окружни тужилац Гордана Мијатовић. Она је предочила и записник, како је рекла, о признању кривичног дјела за оптуженог Милановића.

Према оптужници бањалучког Окружног тужилаштва, Томић, Милановић и Вученовић се терете да су заједно са малољетним Д. Т. 17. маја 2010. године око 23 часа напали Ненада Мишића у његовој кући и ударили га металном шипком по глави. Том приликом отели су му мобилни телефон.

Мишић је у суду казао да су му се родитељи оптужених извинили, као и да он није добро видио нападаче.

- Спавао сам у кући у дневном боравку, када ме нешто тргнуло из сна. Када сам устао, схватио сам да ми је глава сва у крви и да сам нападнут. Нисам од шока могао доћи себи и никуда отићи, а нападачи су ми узели телефон па нисам могао никога звати - рекао је Мишић и додао да је напад пријавио тек ујутро.

Вјештак тужилаштва, специјалиста судске медицине Милан Срдић, казао је да је Мишић у нападу задобио лаке повреде.

Томић и Милановић познати су полицији одраније и осуђивани су због разбојништва. Они су осуђени на по двије године затвора јер су 3. јула 2010. године претукли суграђанина Марка Радуловића и отели му новац.

Одбрана оптужених, адвокати Невенка Витомир и Јово Пилиповић предложили су саслушање малољетног Д. М. који је учествовао са оптуженима у разбојништву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана