Познато када се наставља суђење за убиство Крунића: Суд издао наредбу за реконструкцију

Небојша Томашевић
Познато када се наставља суђење за убиство Крунића: Суд издао наредбу за реконструкцију

БАЊАЛУКА – Наставак суђења оптуженима за тешко убиство власника компаније „Сектор Секјурити“ Славише Крунића и његовог пратиоца и члана обезбјеђења Жарка Павловића, након неколико мјесеци паузе, заказан је за 18. октобар.

Првостепеном пресудом у овом случају на 60 година затвора осуђени су Бенеди Ђукановић звани Бенџо и Родољуб Гајић, док је Емилио Балдо ослобођен оптужби.

Ђукановић је добио 40, а Гајић  који је био радник агенције „Сектор Секјурити“ и чувао супругу и дјецу убијеног Крунића осуђен је на 20  затвора за помагање у  злочину.

Ову пресуду укинуо је Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење на коме је одређено да се у предмету треба урадити реконструкција догађаја. Након тога је суђење прекинуто. 

Како сазнајемо, суд је већ издао наредбу за реконструкцију уз помоћ 3Д скенера и вјештак који ће то урадити обавио је и преглед лица мјеста, а урађено је медицинско  балистичко вјештачење.

Реконструкцију догађаја тражила је и одбрана оптужених и то да се ради уз помоћ 3Д скенера.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у Гламочанима код Бањалуке. Изрешетани су у службеном теренцу ”тојота ленд крузер” на путу за Крунићево породично имање, а у пуцњави је тешко рањен и Крунићев возач Горан Илић.

Како је наведено у оптужници, Ђукановић и Балдо су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре тог 22. априла прије пет година. Ђукановић и Ковачевић су означени као директни извршиоци злочина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана