Потврђено пет година затвора због пљачке пумпе

Небојша Томашевић
Потврђено пет година затвора због пљачке пумпе

Бањалука - Емир Ватрењак (28) из Сарајева правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на пет година затвора због разбојништва.

Портпарол овог суда Јелена Деспотовић казала је да је Ватрењаку потврђена првостепена пресуда Окружног суда у Источном Сарајеву.

- Вијеће је одбило жалбе тужилаштва и одбране и потврдило првостепену пресуду у потпуности - казала је Деспотовићева.

Према наводима у пресуди, Ватрењак је  26. априла  2009. године опљачкао бензинску пумпу "М3" у Аеродромској улици у Источној Илиџи. Он је у објекат пумпе ушао  око четири часа ујутро и пријетећи ножем од радника пумпе С. К. украо 280 марака из пазара. Послије пљачке разбојник је побјегао у аутомобилу "опел корса", а након хапшења радник пумпе га је препознао.

Ватрењак који се бранио са слободе побјегао је након што је против њега подигнута оптужница. Ухапшен је 30. јуна прошле године на основу потјернице на граничном прелазу Дољани када је аутомобилом "опел" улазио у БиХ.

Прије пљачке пумпе "МЗ" Ватрењак је заједно са својом девојком Мелидом З. отео новац од троје држављана Словеније. Случај се догодио у сарајевској Касиндолској улици када су Ватрењак и његова дјевојка Словенцима понудили да их превезу до стриптиз клуба у Илиџи, након што су их питали гдје могу да нађу "пријатељице ноћи". Међутим, умјесто тога Ватрењак је током вожње извадио пиштољ, а његова дјевојка нож, и од Словенаца су покупили мобилне телефоне и новчанике са новцем и кредитним картицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана