Потврђено 14 година затвора због убиства

Небојша Томашевић
Потврђено 14 година затвора због убиства

Бањалука - Борислав Јарић (22) из Мркоњић Града правоснажно је у Врховном суду Републике Српске осуђен на 14 година затвора због убиства из користољубља своје бабе Боје Јарић (86).

Портпарол Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је судско вијеће потврдило пресуду Окружног суда у Бањалуци којом је Јарић 4. марта ове године осуђен на 14 година затвора. Јарић је у првостепеном поступку признао кривицу.

Према наводима у пресуди, Јарић је 18. новембра прошле године несрећну старицу убио из користољубља и од ње украо 213 марака.

Прије убиства он се такси возилом довезао до куће бабе Боје у селу Горњи Шеховци код Мркоњић Града и дао јој 20 марака, послије чега је она ушла у кућу и упутила се у спаваћу собу. Јарић је тада ушао у кухињу, а убрзо се појавила и Боја, која му је донијела пиво. Када се сагнула да из ладице извади отварач, он  је пивском флашом ударио у потиљак, усљед чега је пала и изгубила свијест. Тада је из џепа њеног прслука украо 213 марака, а затим је ногом изударао по глави и стомаку. Тукао је док се није увјерио да је мртва. Затим је у потрази за новцем испретурао спаваћу собу. Када није пронашао више новца, кућу је закључао, а кључ бацио у траву. Потом је сјео у такси који га је чекао, те се вратио у Мркоњић Град.

Тијело старице пронашао је њен син Миленко шест часова послије злочина. У вријеме убиства други чланови породице Јарић били су на слави Бојиног унука Радивоја Еремије у оближњем селу Бјелајци. Борислав је син Бојиног сина Драгана, који је као полицајац погинуо у протеклом рату, а она је примала инвалиднину за његову смрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана