Потврђене пресуде за свирепо убиство у Јагодини

Aгенције
Потврђене пресуде за свирепо убиство у Јагодини

Јагодина - Виши суд у Јагодини поново је осудио Сашу Бановића /40/ на 40 година затвора, а Ненада Влајковића /26/ на 20 година затвора због убиства Животија Живковића /47/ из Јагодине у марту 2011. године.Виши суд у Јагодини први пут их је због тешког убиства осудио 26. децембра 2011. године, али је Апелациони суд у Крагујевцу укинуо ту пресуду и наложио поновно суђење.

У образложењу поновљене пресуде наводи се да су Бановић и Влајковић 28. марта 2011. године убили Живковића са умишљајем, на свиреп начин и из безобзирне освете, јавили су локални медији.

Суд је навео да су осуђени Живковића мучили јер је раније као станодавац дао отказ Бановићевој кћерки Љиљани Милојевић.

Бановић и Влајковић тукли су Живковића песницама, столицом, ударали га керамичком плочом по глави и тијелу и сексуално га малтретирали, навео је суд.

Живковић, који је благо ретардирана особа, молио је на кољенима за милост, али се убице нису обазирале на његове молбе, навео је суд.

Бановићева кћерка Љиљана Милојевић /20/ снимала је мобилним телефоном мучење које је трајало цијелу ноћ, уз повремене паузе током којих су Бановић и Влајковић пили пиво и кафу, наводи се у поновљеној пресуди Вишег суда у Јагодини.

Љиљана Милојевић ослобођена је оптужбе јер је покушала да помогне Живковићу и позвала Хитну помоћ.

Судија Вишег суда у Јагодини Лепомир Милосављевић рекао је да би за тако свирепо убиство први пут у својој каријери изрекао и смртну пресуду да постоји, јер се никада није срео са таквим физичким и психичким малтретирањем жртве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана