Потврђена ослобађајућа пресуда за покушај убиства

Горан Обрадовић
Потврђена ослобађајућа пресуда за покушај убиства

БАЊАЛУКА - Сашу Гајића (36) из Петрова Врховни суд Републике Српске правоснажно је ослободио оптужбе за покушај убиства Велимира Мишића (27) из Добоја, који је у августу прошле године убоден ножем у груди у башти кафе-бара "Морж" у Добоју.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић рекла је да је судско вијеће потврдило првостепену пресуду коју је, у јануару, изрекао Окружни суд у Добоју.

- На ту пресуду тужилаштво је уложило жалбу, која је одбијена као неоснована и ослобађајућа пресуда је у потпуности потврђена - истакла је Деспотовићева.

Овај случај догодио се 17. августа прошле године у башти кафића "Морж", а томе је претходила краћа свађа и нагуравање између Гајића и Мишића.

- Гајић се налазио у стању битно смањене урачунљивости, јер је био под осредњим дејством алкохола. Ипак, био је свјестан да његове радње могу да буду опасне по живот друге особе.  Без обзира на то, он је Мишићу задао један убод ножем у лијеву страну грудног коша нанијевши му тешку повреду - наведено је у оптужници.

У образложењу првостепене пресуде судско вијеће је навело да тужилаштво током суђења није успјело да докаже да је оптужени Гајић починио кривично дјело за које се терети, због чега је и ослобођен оптужбе.

Мишић је кобне вечери дошао са друштвом у кафану "Морж" гдје су сједјели и пили, а у близини њих за другим столом био је Гајић са својим друштвом. Након одређеног времена они су сјели за један сто и пили. Послије тога су се посвађали и потукли, а Гајић је из џепа извадио кључеве на којима је била чакија и убо Мишића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана