Потврђена ослобађајућа пресуда за изнуду од Рогуљића

Горан Обрадовић
Потврђена ослобађајућа пресуда за изнуду од Рогуљића

Бањалука - Врховни суд Републике Српске потврдио је ослобађајућу пресуду Горану Ђукићу (41) из Бањалуке, који је био оптужен за покушај изнуде 55.000 марака од бањалучког бизнисмена Славка Рогуљића.

Савјет Врховног суда одбацило је као неосновану жалбу Окружног тужилаштва у Бањалуци и потврдило пресуду која је Ђукићу у марту ове године била изречена у Окружном суду у Бањалуци.

Тужилаштво тако ни у својој жалби није успјело да понуди довољно чврсте доказе о кривици Ђукића.

Према оптужници, Ђукић је био оптужен да је ангажовао Радована Лукајића, који је у бјекству, и непознату особу да изнуде 55.000 марака које Рогуљић дугује Ђукићу.

Лукајић и та непозната особа су 24. октобра прошле године ушли у Рогуљићев стан у Београду, у којем су га затворили са супругом Невенком Рогуљић и тражили новац.

У стан су ушли тако што су се представили као полицајци.

Када им је Невенка Рогуљић отворила врата Лукајић ју је одгурнуо и са саучесником ушао у стан.

Лукајић је тада рекао Рогуљићу да неће изаћи из стана док им не преда 55.000 марака које дугује Ђукићу.

Рогуљић је затим позвао зета Милорада Ковачевића и рекао му да разговара путем телефона са Ђукићем ради рјешавања ове ситуације.

Ковачевић је позвао Ђукића и рекао му да ће дуг преузети на себе. Послије тога Ђукић је наредио Лукајићу да пусте Рогуљиће.

У образложењу ослобађајуће пресуде предсједник судског вијеће Окружног суда Весна Станковић-Ћосовић рекла је да тужилаштво није доказало да је Ђукић ангажовао Лукајића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана