Потврђена оптужница због убиства поштара

Небојша Томашевић
Потврђена оптужница због убиства поштара

Бањалука - Против Синише Мајкића (24) из Доњих Гареваца код Приједора, који се терети да је починио разбојништво у којем је убијен поштар Драшко Видовић (42), бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу.

Према наводима у оптужници, Мајкић је 8. фебруара ове године сачекао поштара Видовића на локалном путу Доњи Орловци - Гаревци код Приједора у намјери да га опљачка.

Наводи се да је Мајкић имао пластични пиштољ, нож, фантомку на глави и двије ручне бомбе.

- Када је Видовић наишао на мотоциклу "томос", Мајкић је стао пред њега те му пријетио  бомбом  и тражио да му преда новац. Видовић је тада кренуо према њему, а он је на њега бацио ручну бомбу. Усљед експлозије Видовић је задобио тешке повреде од којих је преминуо - наведено је у оптужници.

Додаје се да је Мајкић тада са  тијела поштара скинуо торбу у којој је било 20.851 марака и кренуо да бјежи. Али  тада је наишао на М. Н. којем је запријетио да ће га убити ако му приђе те је наставио да бјежи. Потом је активирао и другу бомбу. Наставио је да бјежи, али се зауставио у оближњој шуми јер је био рањен од експлозије бомбе коју је бацио на поштара. Ту га је полиција и ухапсила.

Мајкић је био рањен  гелерима бомбе по препонама и ногама, а  лијечио се у Приједорској општој болници гдје га је чувала полиција.

Прије злочина Драшко Видовић је посљедњу пензију уручио  Драги Радуловићу.

- Као и сваког мјесеца, Драшко се мотоциклом довезао пред моју кућу. Уручио ми је пензију и наставио даље, а ја сам ушао у кућу. Нисам успио новац ни да ставим у новчаник, а зачула се експлозија - испричао је Драго Радуловић који је потом потом видио тијело несрећног поштара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана