Потврђена оптужница за бањалучке инспекторе

СРНА
Потврђена оптужница за бањалучке инспекторе

Бањалука - Бањалучки Окружни суд потврдио је данас оптужницу против осам инспектора Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука која их терети да су се као чланови злочиначког удружења бавили трговином дрогама, речено је Срни у овом суду.

Окружни суд је потврдио оптужницу против Срђана Радуловића, Огњена Стијака, Марка Ковачевића, Горана Михајлицу, Дарија Дабића, Гаврила Шинковића, Јована Миљковића и Владимира Марчету.

У оптужници се наводи да је Радуловић организатор, а Стијак и Ковачевић чланови злочиначког удружења које се бавило производњом и прометом хероина и марихуане.

За сутра је заказано рочиште за изјашњавање Радуловића, Стијака и Ковачевића о приједлогу тужилаштва за продужење притвора након потврђивања оптужнице.

За осталих пет оптужених - Михајлицу, Дабића, Шинковића, Миљковића и Марчету није стављен приједлог за одређивање притвора након потврђене оптужнице.

Они се терете да су заједно са Радуловићем, Стијаком и Ковачевићем починили кривична дјела изнуђивање исказа, наношење тешке тјелесне повреде, лажно пријављивање кривичног дјела, повреда људског достојанства злоупотребом службеног положаја или овлаштења, те фалсификовање и уништавање службене исправе.

Радуловић, Стијак и Ковачевић ухапшени су у октобру 2013. године и од тада се налазе у притвору. Специјално тужилаштво је предложило да им притвор буде продужен до окончања главног претреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана